Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Tips for endringTenker du at endring er naturlig, eller prøver du å holde den tilbake når du merker at den komme snikende inn på deg?


Hva skjer når du stritter i mot? Den elendige følelsen av å stampe i motvind, og som oftest ender det med at en må gi slipp allikevel. Men man kan gå en god stund i motvind før en skjønner at det ikke er noen vei utenom endringen.


Endring kan bringer med seg så mange fine potensialer, som for eksempel muligheter for å se ting på nye måter, lære mer om seg selv, forstå andre bedre, og få et klarere perspektiv på ting.


Jeg vet av egen erfaring at endring kan føre til bedre helse, mer våkenhet for livet og positiv vekst i tanker og følelser.

Min erfaring med endring


For over tyve år siden gikk jeg gjennom en stor endring. Den var både frivillig og ikke frivillig på samme tid. Jeg hadde fått store smerter i en fot, og det ble tydelig at en endring måtte til for at jeg skulle oppleve noe annet enn smerten jeg følte på.


Jeg valgte å lære mer om meg selv, om fortiden min og om hvordan jeg kunne bevege meg fra smerte til mer fred. Det ble starten på et liv i mer kjærlighet. Det var ikke en endring som skjedde raskt, men smertene forsvant i det jeg bestemte meg for at det måtte finnes en vei som gav meg mer fred enn smerte. Jeg tok det første og viktigste steget, og har siden aldri sett meg tilbake. Underveis lærte jeg mye, og på et tidspunkt begynte jeg å dele hva jeg lærte med andre.Endring gir oss muligheter til å se på livet på nye måter.

Endring kan komme uventet og det kan føles urettferdig. Det handler ikke om hvordan vi har det, men snarere om hvordan vi tar det, sies det. Noe av det jeg lærte underveis var at vi har valg til hvordan vi vil bevege oss gjennom en endring. Vi velger selv hvordan vi ser på endringen, og hva vi tenker om den. De valgene fører til hvordan vi opplever det som skjer i livene våre.


Det jeg elsker aller mest med endring er at det gir muligheter til å se på livet på nye måter. Og ikke bare livet, men også livet etter livet. Det utvider perspektivet, og gjør horisonten klarere. Jeg føler at endring er spennende. Du kan bruke den frivillig for å oppnå noe mer. Og du kan oppleve at den dytte deg ut i det ukjente, og gir deg valg til å vokse og lære mer. Endring er muligheter for vekst på så mange plan, og hva du strekker deg etter er alltid hva du har størst mulighet for å oppnå.


Mine beste tips for endring er …


1. Finn ut hva du vil oppnå, oppdage og oppleve før du tegner deg et kart, setter opp en rute og lager deg et så klart mål som mulig. Når du så tar første steget og har en plan over hva det er og hvor det tar deg, da er du i gang.


2. Husk at selv om du underveis havner ut på et jorde, en grusete sti eller en kjerrevei, så betyr det ikke at alt håp er ute. Du kan alltid finne frem kartet og navigere veien etter ruten din.


3. Det er viktig å ha det kjekt underveis, så ta deg tid til å nyte nye oppdagelser. Det kan gi deg fin inspirasjon, og det kan være kjekt å sanke lærdom og gode minner i baggasjen til senere.


4. Tenk over hvilke verktøy du allerede har og som du kan pakke med i sekken din, og nøl ikke med å lære deg noen nye underveis dersom du skulle trenge det. Bare ikke glem de du allerede har. Selv de enkleste verktøyene kan noen ganger være de beste.


 

UTVALGTE POSTER