Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Selvhjelpsbok - Hva kan du forvente


Velg et liv i mer kjærlighet, og opplev mer fred.

Er du en av de som forventer at en selvhjelpsbok skal gi deg nøyaktig hva du trenger? Og at du bare kan lese den raskt og så fortsette som før, men uten noen som helst problemer? Eller er du en av dem som er så skeptisk at du ikke engang gir slike bøker en sjanse?


Vi har alle forskjellige forventninger, og ikke minst meninger om ting, men det er ikke alltid at vi gir disse tingene en rettferdig mulighet til å tjene oss på en god måte.


Dersom du forventer for mye så kan du sette deg selv opp for skuffelse. Gir du blaffen i å prøve så kan du miste en mulighet for endring som vil tjene deg til mer fred, mer ro, mer klarhet, mer trygghet, mer orden, og ikke minst et liv i mer kjærlighet.


Match eller mismatch - Hvor lett er det å anbefale en god selvhjelpsbok?


Jeg har lest noen selvhjelpsbøker, men ikke alle er like lette å følge med på. Øynene mine lukker seg raskt om det er kjedelig, tungt stoff og vanskelig å forstå hva forfatteren prøver å forklare. Sånn er det forresten med alle slags bøker for meg. Jeg trenger lett lesing, korte avsnitt, steg for steg, og jeg vil veldig gjerne høre noen gode historier innimellom. Er du enig?


En selvhjelpsbok kan være en veldig god match for noen, mens andre finner den mer utfordrende, uforståelig, eller til og med uakseptabel. Noen finner umiddelbar hjelp, og sluker raskt boken og budskap i den, linje for linje. Andre trenger litt tid før de oppdager at dette er en god mulighet.


Selv om noen anbefaler en bok til deg så er det ikke sikkert at du finner den nyttig, eller til hjelp i det hele tatt. Vi har alle forskjellige erfaringer, forståelser av livet, og måter å tilnærme oss problemer på. Derfor vil vi selvfølgelig respondere forskjellig på en spesifikk måte å hjelpe på, og spesielt om metoden og filosofien bak den er veldig annerledes enn hva vi tidligere har hørt om.


I tillegg så har alle forfattere sin egen måte å fortelle på, og bøkene er ofte inndelt på forskjellige måter. Noen selvhjelpsbøker inneholder oppgaver og øvelser som du kan trene deg på, i mens andre bare har en slag oversiktlig, eller kanskje til og med uoversiktlig form for forklaring. Noen skriver lange og sammenhengende kapiteler, og andre igjen deler kapitlene inn i små avsnitt. La oss si det som det er, at ikke alle er like gode på å formidle og forklare ting. Det er mange måter å si samme ting på, og det er en kunst å kunne forklare seg på en måte som når flest mulig, og få formidle et budskap på en verdig måte. Men, når det først er sakt så må det også sies at noe som er lett å forstå for en person, kan være vanskelig å skjønne for en annen.


Mennesker vil gjerne vokse på sine potensialer, men ikke alle er like ivrige på å gjør jobben som må til. En selvhjelpsbok vil i seg selv ikke kunne gjør jobben som må til for endring. Den må du gjør selv, men du kan bli inspirert og motivert nok til å ta valg og gjør de handlinger som må til. Og spesielt dersom boken inneholder hjelpsomme oppgaver, øvelser som fremmer resultater, samt noen gjenkjennende og inspirerende historier.


Er du villig til å gjør jobben selv så kan en selvhjelpsbok være et godt tilbud å benytte seg av. Ønsker du i tillegg å ha en form for støtte underveis, så kan det være en god ide å velge en forfatter som i tillegg tilbyr kurs, et nettfellesskap, eller annet tilleggsstoff, slik at du har ekstra støtte og hjelp gjennom den eller de endringene du står foran.Du kan heldbrede ditt liv - Louise L. Hay


Når jeg første gang leste denne selvhjelpsboken, så var det et skikkelig a-ha øyeblikk. Jeg forstod ikke alt med en gang må jeg ærlig innrømme, men jeg tok meg tid, og etterhvert viste det seg som en verdifull gave for meg, for helsen min, og for menneskene rundt meg.


Denne boken fant meg i starten på min endring til mer fred. Den gav meg muligheten til å lære om tilgivelse, og jeg er veldig takknemlig for alt den kom inn i livet akkurat når den dukket opp. Inndelt i små avsnitt, lettlest, og interessant, og med raus deling av egen historie. Den er som et oppslagsverk en kan bla opp i og lære mer av, på nytt og på nytt.


Jeg elsker hvordan denne boken er inndelt, og når jeg nå selv skriver på min første bok, så er det viktig for meg å skape en lignende følelse for mine lesere. Jeg elsker at jeg raskt kan legge i fra meg en bok dersom det er nødvendig, og allikevel føle at det var et naturlig sted å stoppe lesingen for denne gang. Pluss at dersom boken er inndelt i små avsnitt, så er det mer sannsynlig for at jeg plukker den opp for å lese litt, selv om jeg bare har 15-20 minutter til rådighet.


3 tips for å få noe ut av en selvhjelpsbok


1. Sjekk dine forventninger. Hva er du villig til å gjør for endring? Er en selvhjelpsbok en god match for deg, eller trenger du mer personlig oppfølging?


Ikke la forventningene dine ødelegge for din mulighet til å oppleve positiv endring. Det viktigste er at du finner hva som føles godt for deg. Og kanskje oppdager du til og med at du egentlig ønsker å lese en selvhjelpsbok uten noen som helst forventninger, og mer som underholdning.

2. Tenk over hva du ønsker å lese om, forstå bedre, lære mer om, og hvor du eventuelt ønsker en endring. Enten du skal lese en selvhjelpsbok for endring, eller bare for underholdning, så er det viktig å finne en bok som tjener deg.


Liker du å lese personlige historier så er det viktig at du finner en bok som inneholder det, og ikke en som bare ramser opp mange teorier. Ofte er det lettere å forstå noe dersom vi kan gjenkjenne oss selv i de historiene som blir fortalt. Det er også ekstra inspirasjon til læring og fin motivasjon for å velge endring.


Når du er blitt mer bevisst på hvilken leseropplevelse du er ute etter, så er det enklere for deg å søke opp forslag på nett. Der kan du også finne ut om forfatteren har en nettside med mer informasjon, en blogg eller noen kurs, og noe som kan gi deg ekstra inspirasjon. Det blir også enklere for deg å be om hjelp på biblioteket eller hos bokhandleren, og ikke minst for dem å kunne gi deg lesetips som tjener deg.

3. Velger du å gå for endring så gjør det helhjertet. Unngå fellen med å tro at endring skjer bare du har lest en selvhjelpsbok. Det er opp til deg å ta de steg som trengs, og utføre hva som må til for å bevege deg fra en ting til en annen. Skal du oppleve noe nytt så må du gjøre noe annet enn hva du gjør i dag, og husk at det kreves gjentagelser og trening for varig endring.


Det sies at om du velger å trene 3 ganger daglig og i minst 21 dager, så vil det være nok til å endre en vane. Jeg tenker at det i alle fall er en god start på en varig endring. Så er det opp til deg hvor mye du ønsker en endring, hvor mye tid du velger å bruke på å oppnå det, og hvor spennende og attraktiv du selv gjør den reisen. En selvhjelpsbok er jo basert på at du selv skal hjelpe deg, og det gjør du best når du gjør det helhjertet. 

UTVALGTE POSTER