Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Morgenrutine - Hvordan komme i gang


Velg et liv i mer kjærlighet, og opplev mer fred.

Har du det for travelt om morgenen til å bruke tid på deg selv? Føler du at du må hoppe rett i arbeidsmodus? Er din start på dagen alltid litt i kaos, og tankene i full rulle med hva du må rekke før du skal bla, bla, bla?


Hvor deilig ville det vært med rolige morgener, mer tid til deg, og et klarere blikk over dagens oppgaver? Og hvor villig er du til å gjør en liten forandring, for å føle deg mer inspirert i starten av hver morgen?


Er du villig nok til å velge endring, så kan det hjelpe deg å sette en god tone for dagen. En som vil tjene dagen din, og som kan hjelpe deg til mer effektivitet, mer produktivitet, og mer våkenhet. Og ikke minst føle på og bringe med deg en lettere og bedre energi, gjennom hele dagen.

Vil du ta en titt på min morgenrutine?


Jeg lister meg ned i stuen. Det er stille i huset og smilet brer seg i ansiktet mitt. En deilig liten stund for meg selv er i vente. Et lite lys blir tent, og jeg finner frem et stort glass vann og en kaffe. Foran meg ligger noe å skrive på og noe å lese i.


Fuglene kvitre utenfra et sted, og jeg trekker pusten dypt to - tre ganger. Fred og lykke er hva jeg kjenner på. Nå er det tid for å sette tonen for dagen. Øynene lukkes, pusten trekkes dypt noen ganger, og i mens kroppen slapper av del for del, så brer det seg en følelse av velvære og harmoni omkring meg.


"... det bare er å gi slipp, så snart du oppdager at du har latt deg distrahere."

Jeg sitter slik en liten stund, lar tankene komme innom og si hei, men tillater ikke å la meg fanget av de. Det vil si at jeg gjør så godt jeg kan, og noen ganger er det lettere enn andre. Jeg har lært at det bare er å gi slipp, så snart du oppdager at du har latt deg distrahere. Gi slipp på de tankene som du har latt deg distraherer av, og kom tilbake til stillheten her og nå.


Når jeg åpner øynene så føler jeg en større ro, som jeg trekker inn, dypt ned i magen. Jeg lytter, for ofte kommer det en tanke, eller et tegn. En tanke som ikke er distraksjon, men snarere et budskap fra hjertet. Et tegn i form av noe øynene faller på, eller noe jeg ikke har sett før på samme måte. Jeg tar med meg dette budskapet, for jeg har lært at det har verdi for meg, og som oftest er det også til hjelp for andre.


Jeg finner frem journalen, og noterer 5 ting jeg føler meg takknemlig for akkurat nå. Det har nesten godt litt sport i å finne nye ting å være takknemlig for. I mange år har jeg skrevet journal, og det har blitt en naturlig del av min morgenrutine. Jeg elsker å sitte i denne stillheten, og sette fokus på hva jeg er takknemlig for.


Etterpå tar jeg frem en inspirerende bok. Jeg leser noen avsnitt, noen sider, eller et kapitel, alt etter hvor tålmodig og mottakelig jeg er den dagen. Ofte er der et budskap å hente i teksten, og det er ikke sjelden at dette budskapet er til hjelp gjennom dagen.


Når jeg reiser meg opp fra stolen igjen, så er det for å strekke litt på kroppen. Musklene trenger å bli vekket, og de elsker å få jobbe litt før dagen begynner for fullt. Litt strekk og tøy og det er nesten som jeg kan høre at de våkner.


5 Tips for å komme i gang med ditt morgenrutine


1. Finn ditt favorittsted. For noen vil det være på kjøkken, for andre i stuen, eller kanskje på en pute i et hjørne på badegulvet. Det er ingen steder som er bedre enn andre, men velg helst et sted du elsker å sitte, og hvor du føler at det er mulig å være i fred noen minutter hver morgen.

2. Lag en plan for hva morgenrutine skal bestå av. Du kan velge å gjøre som meg, og starte med pusten for å komme mer i kontakt med kropp og sjel. Før du skriver ned fem ting du er takknemlig for. Det hjelper deg å stille inn fokus på hva du allerede har, og du vil trekke til deg hva du ønsker mer av. Deretter kan du vekke inspirasjonen ved for eksempel å lese litt i en bok. Før du får gang på kroppen ved å tøye muskler.


Skaff deg på forhånd hva du trenger. Som for eksempel en liten bok eller en journal til å skrive takknemlighet i, noe inspirerende til å lese i, og velg hvilke øvelser du vil bruke for å tøye kroppen din.

3. Tenk over hvor lang tid du vil sette av hver morgen. Det kan være lurt å starte rolig, og heller øke tiden etterhvert som du er i gang. Det viktigste er at du kommer i gang.


5-10 minutt hver morgen er en god start. Begynn med å ta noen gode åndedrag, og sett fokus på takknemlighet. Du vil raskt merke en forskjell på dagene dine. Etterhvert kan du øke tiden litt, og du vil merke fordelene med det utover dagen.


En god start er hva som vil få deg i gang, og har du først bestemt deg for endring, så må du faktisk gjør noe annet enn hva du har gjort til nå. Det betyr at du ikke kan sove like lenge som før, dersom du vil starte dagen din annerledes.

4. Sørg for at hva du trenger til din morgenrutine, alltid er lett tilgjengelig. Dersom du må bruke ekstra tid hver morgen på å finne frem alt du trenger til ditt morgenrituale, så er sjansen for at du dropper ut stor. La det være lett tilgjengelig, så har du ingen unnskylding, og du kan bruke tiden slik du vil, i stedet for at den bruker deg.

5. Stå opp når klokken ringer. Still klokken (alarmen) på 20 minutter tidligere enn før.


Tenker du at 20 minutt blir for tidlig, er for mye tid, og for umulig å få til? Sannheten er at de minuttene går fort. Jeg tipper du må innom badet en rask tur hver morgen, og at du drøyer et minutt eller to før du kommer deg ut av sengen. 

UTVALGTE POSTER