Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Hvordan være takknemlig for en utfordringEndring er todelt. Enten skjer det fordi vi velger det, eller så velger den å bare dukke opp. Uansett kan den være utfordrende og vippe oss ut av komfortsonen.


Men endring er også en kraft og en energi som kan hjelpe deg til å strekke deg som menneske, lære mer, og oppleve større forståelse for hvordan alle ting henger sammen.


Velger du å være takknemlig for utfordringene du møter, så er det som om du forteller de takk for hjelpen. Og det er jo naturlig å si når noen hjelper oss. Eller?


Å være takknemlig for endring


Mange spør meg hvordan det er mulig å være takknemlig for endringer som er utfordrende. Jeg vet at flere finner det veldig vanskelig. Men vanskelig betyr ikke umulig, og derfor kan det være greit å gi det et forsøk.


Jeg må innrømme at store endringer og utfordringer ikke alltid er superlett å været takknemlig for, selv ikke etter at jeg har jobbet med takknemlighet i mange år. Men jeg vet at når jeg får samlet tankene mine på et godt sted, så er jeg innerst inne dypt takknemlig også for utfordringer.


Endring kan være alt i fra en liten korrigering vi selv velger, til en stor og uventet hendelse som feier oss ut av balanse og river ned hva vi anser som normalen. Den kan føles lett eller vanskelig, eller begge deler på en gang.


Når du selv skal velge en endring så er det en god ide å lage seg en plan i forkant. En som forteller hvor du skal begynne, hvor veien skal gå og hva som er målet for selve endringen. I ettertid kan du lettere føle deg takknemlig for at du valgte endringen, fordi du ser at den gav deg et løft på et eller annet vis. Her er noen tips for endring.

Det kan være utfordrende å være takknemlig for en endring som kommer uventet.

Men det er ikke alltid at vi kan velge endring selv, og da må vi gjør det beste vi kan ut av den opplevelsen. Lettere sakt enn gjort tenker du kanskje, og ja det stemmer nokså godt. Det er ingen vei tilbake når endring først har funnet sted, og alt vi kan gjør da er å lære oss å akseptere, og ta tiden til hjelp for å finne en ny normal.


Det kan noen ganger skje raskt, mens andre ganger kan det ta lengre tid, og det er ingen rett eller galt i forhold til hvor lang tid det tar. Det finnes noen gode tips til å ta i bruk, som for eksempel det å tillate seg å kjenne på følelsene som kommer frem, slik at de får bevege seg mot mer fred. Men her er det mange fasetter å ta hensyn til. Mennesker er forskjellige og reagerer på ulike måter, så ingen enkel løsning for hvordan vi reagerer på uventet endringer.


Det kan være utfordrende å være takknemlig for endringer som kommer uventet på oss. Det er ikke umulig, men det krever at vi klarer å se på det som har skjedd på en annerledes og litt større måte.


3 punkt som kan hjelpe deg nærmere takknemlighet for en utfordrende endring


1. Kjenn etter hva følelsene dine sier om endringen/utfordringen. Slipp følelsene frem slik at de kan få bevege seg mot mer fred.


2. Sorter litt i tankene du har rundt endringen/utfordringen. Til mer klarhet du får i tankene dine, til lettere er det for deg å forstå hvor de kommer i fra, og hvordan de påvirker hva du tenker om det som skjer eller har skjedd.


3. Tillat deg å se på endringen/utfordringen på en annen måte. Kanskje må du gjør den mindre personlig, eller gi den en annen betydning. Ofte ser ting annerledes ut når vi snur litt på hvordan vi ser de.


 

UTVALGTE POSTER