Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Hvordan la fortiden hvile i fredHar du noen gang opplevd å føle deg avdekket, avslørt eller vært bekymret for at det skal skje?


Har du gruet deg for at andre skal kunne sette øyner på fortiden din, og dømme hva de ser der?Sannheten er nok at vi alle kan tenke oss til, og føle på, at det ville vært ubehagelig. Men til mer fred du klarer å finne med fortiden, til mindre bekymret trenger du å være over at den blir avslørt.

Fortiden din er som en baggasje


Vi bærer alle rundt på baggasje fra fortiden. Det beste vi kan gjøre er å gi slipp på den baggasjen som tynger oss, eller løfte den på en måte som gjør den lettere å bære. Noen ganger kan vi være bedre tjent med å sette den helt i fra oss, slik at den kan få stå i fred og ikke bli dratt med overalt.

Det er bedre å ha fred med fortiden, enn at den plutselig gir deg en ubehagelig overraskelse.

Baggasje kan bli utslitt, og da er det ikke sikkert at den holder like godt på innholdet. Hva om den går i stykker plutselig og uventet, og alt innholdet faller ut når det minst passer. Følelsen av å oppleve full avdekking av fortidens innhold, foran skuelystne dommere, er ikke hva noen av oss ønsker.


Sjekker du bagasjen din og gir den litt kjærlighet, så vil den ikke rakne når du minst venter det. Det er bedre å ha fred med fortiden, enn at den plutselig gir deg en ubehagelig overraskelse.

Sett i fra deg den gamle baggasjen, og la den få hvile i fred


Det er naturlig at du gir slipp på det som har tjent sin hensikt, og finner mer fred (21/9). Men før du prøver å gi slipp kan det være lurt å si takk og farvel.1. Ta deg tid til å titte litt tilbake. Hvilken del av baggasjen kan du nå sette i fra deg?Hvilke tanker og hendelser hører til fortiden, og har tjent ferdig sin hensikt?


2. Begynn med en liten del, som for eksempel et hjørne av den gamle baggasjen. Tenk på en liten ting som fremdeles irriterer deg, eller som du av en eller annen grunn fremdeles ikke er enig i. Hvem eller hva kan du nå velge å tilgi og sette fri. Har du noen gang tenkt på hvordan tilgivelse kan gi deg mer fred?


3. Takk bagasjen for å være en del av din fortid, for alt den har lært deg. Si dine takk for hva som har vært, og ta et fredfullt farvel med det. Tenker du hvordan være takknemlig for en utfordring (31/8)? Husk at det som er vanskelig nødvendigvis ikke er umulig, og vi vet først etter at vi har prøvd om det er mulig eller ikke.


 

UTVALGTE POSTER