Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Hvordan finne mer fredHva er det med denne følelsen som er så fristene, men allikevel så vanskelig å søke etter? Alle ønsker mer fred, men få lager seg en plan for hvordan finne det. Tross alt er fred noe som tjener oss på alle måter, og det hjelper oss til å leve i mer kjærlighet.


Det sies å være mange veier som kan lede til samme mål, og slik er det også med fred. Vi kan søke etter strakeste veien til mer fred, velge å ta noen omveier, eller vi kan fomle rundt i blinde og håpe på det beste. Hva velger du?

Hva gjør at det er vanskelig å finne fred


Det er alltid en fordel å føle mer fred, men det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvordan vi kan skifte til mer fred. Vanskeligheten kan ligge i villigheten til å endre seg, og til å endre tankene våre.


Det er vanskelig å finne fred fordi vi syns det er vanskelig å godta at vi må gjør eller tenke noe annet enn hva vi gjør nå. Det betyr at vi må endre strategi, og det kan være vanskelig. Spesielt om du har brukt en strategi over lengre tid, så vil den være så godt drillet inn i livet ditt at du ikke gir slipp på den med letthet.

Tilgivelse vil gi deg mer fred.

Men lærer du deg noe nytt, som for eksempel hvordan tilgivelse kan gi deg mer fred, så er gevinsten stor, og store gevinster er ofte nok til at vi vurderer å teste ut en ny strategi. Hvor stor gevinst trenger du for å teste ut en ny strategi slik at du kan føle mer fred?


Tilgivelse er absolutt den strakeste veien for mer fred. Jeg har selv erfart at det stemmer, og dersom du begynner med de enkle ting, så er det heller ikke så vanskelig å lære seg.

Hvordan du kan finne mer fred


1. Start med å tenke på en liten ting som har skjedd i dag. Noe som du føler deg litt irritert over fremdeles, og som får deg engasjert når du snakker om det eller tenker på det. Det kan for eksempel være at du irriterte deg over en bil i trafikken denne morgenen, at noen brukte litt for lang tid på badet, eller at naboen spilte litt for høy musikk.

2. Still deg selv følgende spørsmål …

Hvor lenge skal denne personen få irritere deg?

Hvor mye mer av din tid skal denne personen få bruke?

Hvor mye av din kraft skal denne personen få røve fra deg, fordi han/hun gjorde dette?

3. Vurder hvor klar du er for å ta tilbake din egen kraft, og selv bestemme over tiden din.

Dersom du er over middels klar, så kan det tjene deg å gi tilgivelse et forsøk. Et forsøk, vil si så mange treninger som trengs for at du ikke lengre skal irritere deg over det som skjedde.

4. Se for deg personen du tilgir, fyll inn feltene under, og si høyt …

Jeg tilgir … (sett inn navnet på den du tilgir), for at han/hun … (sett inn hva du tilgir han/henne for).

Jeg tilgir … (gjenta navnet på personen du tilgir) og setter han/hun fri.


Se for deg personen du tilgir, omgi han/henne med lys, og føl hvordan det lyset brer seg og påvirker deg, kraften din og energien din på en positiv måte.


Trekk så pusten godt ned i lungene, i magen og tilslutt helt ned i føttene.

5. Sjekk så om du nå kan prate om den personen, og den hendelsen du nettopp har tilgitt, uten at du blir irritert. Kan du det så har du tilgitt.


NB!

Skulle du igjen bli engasjert i gamle tanker som egentlig er brakt til fred, så er det bare å gjenta prosessen. Noen ganger dukker det opp et lite aspekt vi ikke var i stand til å tilgi på det tidspunktet, men som vi blir mer klar til å tilgi etterhvert.


Husk at tilgivelse ikke handler om å godta det som er skjedd eller gjort, men om å sette det fri slik at det ikke lengre påvirker oss negativt.


Det er aldri for sent å tilgi. Vi kan tjene vår egen frihetsfølelse og helse ved å se nærmere på fortiden vår, og bringe den til mer fred.


 

UTVALGTE POSTER