Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Hvordan finne hva som funker for deg


Velg et liv i mer kjærlighet, og opplev mer fred.

Ikke gjør det sånn, eller sånn. Dette er best! Du må i hvert fall ikke prøve det der, og for alt i verden ikke velg verken den måten å gjør det på, eller den.


Hørt det før?


Mange gode råd kan føre til full forvirring. Det er ikke alltid slik at vi klarer å velge lettere om det er mye å velge i. Og det viktigste av alt er at vi selv finner ut hva som funker best for oss. Det er nemlig ikke automatisk slik at det som funker fint for en person, vil funke like godt for en annen.

Hvordan jeg fant hva som funker for meg


Helt siden tidlig i tenårene så har jeg hatt et bevisst ønske om å hjelpe andre. Det begynte da jeg var rundt 10-12 år. Jeg ble mer og mer bevisst på hvordan mennesker behandlet hverandre, og spesielt en opplevelse satte varige spor i meg. Du kan lese mer om det her og her.


Frykt var blitt en velkjent faktor i livet mitt, og den fikk styre hva jeg gjorde og valgte. Jeg trodde ikke at ønsket om å hjelpe andre var noe jeg kunne jobbe med på fulltid, og det ble derfor dimmet av frykten for å ikke være god nok. I stedet fortsatt jeg å hjelpe på måter som jeg ble sliten av. Det endte som oftest opp med at jeg følte meg utnyttet, selv når jeg var den som hadde tilbudt hjelpen.

En klar følelse av at det måtte være noe mer enn bare smerter i livet, fikk meg til å søke etter mer fred.

Etter mange år uten at jeg lyttet til hjertet og kallet om å hjelpe på en måte som tjente bedre, så oppstod det sterke smerter i en fot. Det ble full stopp på all hjelping. Jeg måtte begynne å tenke på egen helse.


En klar følelse av at det måtte være noe mer enn bare smerter i livet, fikk meg til å søke etter mer fred. Jeg valgte å lære mer om meg selv, og om hvordan jeg kunne finne mer fred med hvem jeg er, med mine opplevelser og med min fortid. Tilgivelse sparket igang en endring som raskt ga positive resultater. Jeg er glad for å ha lært om hvordan tilgivelse kan gi mer fred.


Jeg bestemte meg (sammen med Tom, mannen min) for å slutte jobb, og sette full fokus på hvordan jeg kunne bevege meg fra smertene, og hva jeg kunne gjør for å bygge mer fred i livet mitt. Endringen kom umiddelbart i det jeg endret fokus. Og det gikk ikke lenge før jeg begynte å dele med andre hva jeg selv lærte. Jeg oppdaget tidlig at det kunne hjelpe andre at jeg fortalte min historie, delte mine erfaringer, og at jeg lærte videre de verktøy som hjalp meg til mer fred.

Gode råd og uprøvde verktøy - er de til særlig hjelp?


Har du noen gang prøvd å bevege deg gjennom en vanskelig periode, et problem, eller en endring som bare skjer, eller som er selvvalgt, uten å ha peiling på hvordan du best kan gjør det? I så fall har du nok i det minste tenkt at det ville vært fint med litt hjelp, noen gode tips, eller i det minste litt støtte underveis.


Jeg har tidligere skrevet om Topp 3 hemmeligheter for aktiv fredsbygging, og jeg mener å huske at jeg også laget et *bonus punkt, av et verktøy jeg bruker daglig i min morgenrutine.


Det er lett å hive rundt seg gode råd, og det samme gjelder for å spre gode tips i øst og vest, men spørsmålet er om det alltid er til god hjelp? Jeg tror at hva som føles som god hjelp er forskjellig fra person til person. Det er klart at det finnes mange gode tips og verktøy til å ta i bruk, men dersom de ikke føles rett for deg så er det lett å velge de bort, og det uten å ha prøvd om de virker.


Vi kan gå glipp av verdifull hjelp, dersom vi ikke har et godt verktøy. Men midt i en endring, eller i en utfordrende periode, så kan det være vanskeligere å ta imot råd, eller lære seg om et nytt verktøy. Derfor er det fint å ha kjennskap på forhånd til hva som funker for deg, før du trenger hjelp. Da har du alltid noen gode løsninger tilgjengelig dersom du skulle trenge. Det kan jo også skje at noen andre trenger de, og at du er den som får muligheten til å dele.


Det beste er å vise hverandre respekt nok til å spør før en leverer gode råd. Når en er på tilbudssiden så deles en mulighet, og så er det opp til hver enkelt å takke ja eller stå over, og velge hva som føles godt for de.


 

UTVALGTE POSTER