Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

Endring til mer fred - Fortsett hva du startetFøler du at du er godt i gang med å skape mer fred i livet ditt, men at du nå trenger et ekstra dytt for å fortsette?


Når vi går gjennom endringer er det fort gjort å føle seg alene. Det å kjenne på at du har et ansvar for at ting skal bli bedre og mer fredelig, er ikke alltid lett.


Alle kan innimellom føle seg frustrert og umotivert, og spesielt når resultater uteblir, og alle andre fortsetter som før.


Har du noen gang spurt deg selv: Hvorfor er det bare meg som tenker på endring, hvorfor har jeg fått oppgaven med å bygge mer fred? Det er lettere å bare fortsette som før, så hvorfor skal jeg ikke bare gjør det?

Gulroten i planen din


Oki, så her er saken. Alle trenger et ekstra dytt underveis i en endring, og jeg kan gi deg et hint om hva det er, men du må selv velge om du vil somle videre, stoppe helt, eller lytte og bevege deg steg for steg mot målet ditt.


Når du først velger en endring, så må det være et valg du tar for din egen del. Du må med andre ord eie det valget du tar. Og så må selvfølgelig endringen føles fristende, ellers så vil prosjektet være vanskeligere å gjennomføre.


Før du bestemmer deg for å gå for en endring, så er det lurt å tenke over hvorfor du velger dette. På den måten har du noen tanker å støtte deg på underveis. Husk at tankene dine kan spille deg et puss dersom du føler deg stresset eller presset. Til mer klar du på forhånd er rundt hva du vil oppnå, og på hva du kan tjene på det, til lettere vil det være å huske hva som kan dytte deg videre når du føler at du trenger et ekstra heiarop.

En gulrot er alltid fristende. I hvert fall om det er en som passer din smak.

Når du husker målet ditt og handler ut i fra det, så kommer motivasjonen tilbake. Det betyr at energien igjen vil begynne å svinge med ditt fokus, og resultatene kommer tydeligere frem.


Skal du bygge mer fred i livet ditt så er det viktig å se på det som en fordel, og ikke bare som noe du må eller bør gjøre. Mer fred er noe de aller fleste vil se på som en fordel, med mindre det blir sett på som noe kjedelig.


Hvem gidder drive med noe som er kjedelig …I hvert fall ikke jeg, og jeg er ganske sikker på at det ikke er noe du heller vil bruke tiden din på. Rekk opp hånden om du er enig.


Vi kan ikke forvente at andre forstår våre valg. Og noen ganger kan andre komme med kommentarer som ikke føles som støtte og hjelp, men snarere som om at de stapper kjepper i hjulene for planen vår. Da er det lett å falle av, og derfor er det best at du er din egen heiagjeng. Selvfølgelig er det også viktig å ha noen andre som støtter deg underveis. Noen som inspirere deg, som forstår at dette er viktig for deg, og som ønsker at du skal lykkes.


En gulrot er alltid fristende. I hvert fall om det er en som passer din smak. Finn hva som er det mest fristende med å oppnå målet ditt. Hva og hvem inspirerte deg til endringen, til å bygge mer fred, til å oppnå noe mer enn hva du har i dag? Dersom du oppdager underveis at gulroten ikke er like fristende, så er det ingenting i veien for at den kan byttes ut i en som smaker søtere og er mer fristende.

Hvordan fortsette med fredsbyggingen - Dyttet som får deg videre


1. Vær din egen heiagjeng, og minn deg selv på hvorfor du gikk igang med dette prosjektet, og med denne endringen.


2. Vær oppmerksom på hvordan du bruker tankene dine. Det er viktig at de støtter målet ditt, og at tjener deg underveis.


3. Sørg for at du fremdeles finner endringen fristende, og at den fortsatt fanger interessen din. Sjekk om det er på tide å bytte ut gulroten, eller om du bare må se den med klarere øyne.


4. Husk målet med endringen. Hva er verdien i å oppleve mer fred? Hva vil det bety for deg, ditt liv og for de rundt deg? Og kan du fremdeles huske hva som inspirerte deg til å starte i første omgang? Hva var det?


5. Husk at det er viktig å feire litt underveis. Små resultater er også resultater, og de er verd å feire. Det vil gi motivasjon til å nå flere mål.


 

UTVALGTE POSTER