Kuult! Du åpnet posten ... 

 

Klikk og les så mye du vil. Og merk denne siden så du enkelt kan komme tilbake for mer, eller bedre:

Bli en del av nett fellesskapet mitt, og få den siste posten direkte til din mail, sammen med siste nytt fra Kathe Trones.

 Jeg elsker at du er her! La meg vite hva du vil lese mer om ...

3 Tips for mer fred i ferienHar du noen gang ønsket deg mer fred i ferien, men ikke helt visst hvordan du skal finne det? Har du lengtet etter tid for deg selv, og tenkt at det ikke finnes muligheter for egentid?


Ingen kan være «på» hele tiden uten at de trenger litt tid for å hente seg inn igjen.


Når du lager en strategi som tjener deg til å føle mer fred i tanker, kropp og i ånd, så har du klart hva som skal til når du føle deg sliten og tom.


Men best av alt! Du har også klart hva du kan bruke fast hver dag (også i ferien), for å holde energien din høyere, føle deg mer i balanse, og ha mer overskudd til å dele med resten av (ferie)gjengen.

Hvordan velge tid til deg i ferien


Ferie betyr ofte at vi deler dagene sammen med andre, og selv om det er koselig og selvvalgt, så betyr det ikke at vi må bruke all tid sammen med dem.


For at vi skal oppleve mer fred, så må vi velge en måte å tenke på, en handlingsplan som støtter våre behov, og som leder oss mot hva vi vil oppnå. Vi kan ikke gjør hva vi tror må eller bør gjøres, for det vil ikke føre frem, og da ærer vi heller ikke oss selv og kjærligheten i oss. Når du ære deg selv, så gir du deg selv påfyll på den måten du trenger, for å føle deg elsket, sett og verdifull.


Morgenene er best for meg. Jeg elsker morgener. De bringer så mange muligheter, og det er akkurat som om de bærer på en hemmelighet vi kan tappe inn i om vi lytter. Når jeg får starte morgenene tidlig og helt i fred, da føler jeg at jeg får satt en god tone for dagen. Men det har ikke alltid hvert slik.

Finn hva som føles godt for deg, og hold deg til det med god samvittighet.

Jeg har mange ganger følt at jeg har lurte meg til tid for å være alene. Og at jeg var egoistisk som stakk meg bort en liten stund for å ha et eget pusterom. Jeg har merket hvor lett det var å bli irritert for at noen forstyrret meg, og etterpå satt jeg igjen med dårlig samvittighet for å være irritert. Det er en slitsom dans som jeg ikke unner noen. Mitt råd er å hoppe av så raskt som mulig. Finn hva som føles godt for deg, og hold deg til det med god samvittighet.


Vi er en liten familie som trives godt sammen, og vi bruker derfor ofte det meste av tiden på ferie sammen. Det betyr få muligheter for å finne seg litt tid alene, men det er jo slik vi vil ha det. Jeg husker godt de første årene vi var på ferie som foreldre. Tom hvilte med Aleksandra midt på dagen, for at hun skulle få en pause før vi gikk ut for å spise om kvelden. Jeg valgte å bruke den tiden til å rydde, vaske litt klær, og dusje. Og plutselig var pausen over på et blunk, og jeg følte alltid at dagene gikk i ett.


Forstå meg rett, for jeg elsker tid sammen med familien vår. Det er min første og største prioritet, og jeg vil ikke ha det på noen annen måte. Jeg vet også at enkelte ting må gjøres, selv i ferier, og derfor valgte jeg å bruke akkurat den tiden på rydding og vasking. Jeg vet at Tom hadde både ryddet og vasket tøyet dersom jeg hadde latt han gjør det, men jeg hadde min egen agenda, for jeg trodde at det var å ha tid alene.


Jeg har siden lært at de små pusterommene med tid for meg selv må være helt uten ting som må eller bør gjøres. Det er viktig for at jeg skal ære meg selv og kjærligheten i meg.


Hadde jeg lært det tidligere, så hadde jeg nok valgt en annen strategi tidligere. Men altså, det er bedre å snu sent enn aldri, og nå vet jeg i hvert fall hva som funker for meg. Opp og hopp tidlige morgener, selv i ferier.


3 Tips for mer fred i ferien


1. Lag rom til deg selv

Sett deg selv på agendaen. Akkurat som du setter andre plikter og oppgaver på dagens plan, så er det lurt å sette av tid til deg. Hva enn du velger å gjør i den lille eller lange tiden du har for deg selv, så ikke bland den med dagens plikter og oppgaver.

2. Lag deg en morgenrutine

Morgenrutine gjør at du starter dagen med en god tone. Det er vinn vinn for både deg, de som du er sammen med, og de som du møter på resten av dagen.

3. Se etter velsignelser hver dag

Det finnes alltid velsignelser, selv om de kan føles godt gjemt. Tell dem og skriv de ned. Det gir deg en liste du kan lese på når du trenger å huske alt det gode som er tilgjengelig for deg. Dette er en fin ressurs for å komme tilbake til mer fred.


 

UTVALGTE POSTER